12:20 25.05.2021

Україна готова надати державам і компаніям свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів - Мінінфраструктури

2 хв читати
Україна готова надати державам і компаніям свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів - Мінінфраструктури

Україна з огляду на ситуацію в Білорусі готова надати державам і приватним компаніям свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Олександра Кубракова у вівторок.

"Події в Білорусі стали міжнародним прецедентом. Нашим пріоритетом є безпека пасажирів та авіації. Першочергове завдання - оперативна організація всіх заходів у строгій відповідності з міжнародним і національним законодавством. Україна готова зі свого боку надати максимальну підтримку державам і приватним компаніям у процесі перебудови маршрутів через наш повітряний простір", - прокоментував Кубраков, слова якого наводить прес-служба.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше у понеділок президент України Володимир Зеленський доручив українському уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю з огляду на події, що відбулися в аеропорту Мінська 23 травня.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту літака перебував редактор внесеного Мінськом до списку "екстремістських" Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного у Білорусі "екстремістським" Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх затримала білоруська влада.

У ЄС та США назвали примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair неприйнятним кроком, вимагаючи звільнення Протасевича.

У Мінську ж заявили, що повідомлення про мінування літака ірландської авіакомпанії Raynair, що виконував рейс Афіни - Вільнюс, підписали "солдати ХАМАС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА