15:51 25.05.2021

Мінкультури та МЗС закликають українських журналістів і громадських активістів утриматися від поїздок до Білорусі

1 хв читати

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко рішуче засуджують порушення владою Республіки Білорусь прав і свобод представників медіасфери.

"Продовження утисків проти журналістів, наступ на свободу слова та життя журналістів тривають усупереч вимогам демократичного світу і міжнародним зобов’язанням Білорусі. Узурпуючи білоруський інформаційний простір, Мінськ умисно та безпринципно намагається встановити тотальний інформаційний контроль і наповнювати його виключно провладною пропагандою, чому не може бути місця в сучасному світі", - йдеться у спільній заяві Мінкультури та МЗС з вимогою до білоруської влади припинити репресії проти незалежних ЗМІ.

Враховуючи загрозу та непередбачуваність дій влади Білорусі, відомства закликають українських журналістів, представників правозахисних організацій, громадських активістів утриматися від поїздок до цієї країни.

"Вимагаємо від білоруської влади негайно звільнити Романа Протасевича та інших політичних в’язнів, припинити репресії проти незалежних засобів масової інформації та відновити повагу до прав і свобод людини", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА