16:01 25.05.2021

Зеленський запропонував збільшити чисельність ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців для функціонування Сил територіальної оборони

2 хв читати
Зеленський запропонував збільшити чисельність ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців для функціонування Сил територіальної оборони

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект про збільшення чисельності військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) на 11 тис. військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду Сил територіальної оборони, а також для подальшого розвитку системи спротиву.

Відповідний законопроект про внесення зміни до статті 1 закону України "Про чисельність Збройних сил України" щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв'язку з прийняттям закону України "Про основи національного спротиву" №5558 оприлюднено на сайті Верховної Ради у вівторок, 25 травня.

"Законопроект пропонує на законодавчому рівні збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тис. військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду сил Збройних сил України - Сил територіальної оборони, а також подальшого розвитку системи спротиву", - повідомляється в пояснювальній записці до документа.

Отже, президент запропонував відповідно до пункту 22 частини першої статті 85 Конституції України затвердити чисельність Збройних сил України в кількості, що не перевищує 261 тис. осіб, зокрема 215 тис. військовослужбовців.

Згідно з законопроектом, в особливий період чисельність Збройних сил України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

У чинній редакції затверджено положення про чисельність Збройних сил України в кількості, що не перевищує 250 тис. осіб, зокрема 204 тис. військовослужбовців.

У разі ухвалення Верховною Радою закон набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА