16:29 25.05.2021

Українці, які після 26 травня прибудуть до Білорусі з метою транзиту, мають заявити про це під час прикордонконтролю та виїхати в Україну наземним транспортом

2 хв читати
Українці, які після 26 травня прибудуть до Білорусі з метою транзиту, мають заявити про це під час прикордонконтролю та виїхати в Україну наземним транспортом

Громадяни України, які після 26 травня прибудуть до Білорусі з території третіх країн із метою транзиту, повинні будуть заявити про це під час прикордонного контролю, й у разі отримання дозволу на транзитний проїзд виїхати в Україну наземним транспортом, повідомило посольство України в Білорусі.

"Громадянам України, які з 26 травня 2021 року авіаційним шляхом прибуватимуть в Республіку Білорусь з території третіх країн з метою транзитного проїзду для повернення в Україну, необхідно заявити про мету свого прибуття під час проходження прикордонного контролю", - йдеться в повідомленні посольства у вівторок.

Уточнюється, що в разі отримання дозволу на транзитний проїзд від компетентних органів Республіки Білорусь необхідно протягом визначеного ними терміну (до 24 годин) виїхати наземним транспортом в Україну.

"Нині на українсько-білоруському кордоні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення "Мокрани - Доманове", "Мохро - Дольськ", "Нова Рудня - Виступовичі", "Олександрівка - Вільча", "Нова Гута - Нові Яриловичі", "Веселівка - Сеньківка", - зазначили в посольстві.

Диппредставництво України також звернуло увагу, що в разі в'їзду до Білорусі з території України (будь-яким видом транспорту) або з третьої країни (не з метою транзиту) потрібна наявність ПЛР-тесту та проходження десятиденної самоізоляції, і лише після завершення терміну самоізоляції можна буде виїхати в Україну.

З метою гарантування безпеки авіації та суспільства Кабінет Міністрів України запровадив заборону на виконання авіаційних перевезень між Україною та Білоруссю з 00 год 00 хв 26 травня 2021 року. Зазначеним рішенням встановлюється заборона на здійснення будь-яких видів польотів з/до між пунктами призначення розташованими на території України та Білорусі українськими та білоруськими експлуатантами; виконання будь-яких видів польотів українськими експлуатантами в повітряному просторі Білорусі.

Джерело: https://www.facebook.com/UkrEmbMinsk/posts/4292766544081030

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА