16:41 25.05.2021

МЗС України: Посольству Білорусі треба апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для інших країн світу

2 хв читати
МЗС України: Посольству Білорусі треба апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для інших країн світу

Посольству Білорусі треба апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для інших країн світу, заявив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи інформацію про те, що посольство Білорусі направило до МЗС України ноту протесту через рішення про припинення авіасполучення.

"Примусова посадка літака авіакомпанії Ryanair у Мінську під надуманим приводом, фактично взяття в заручники пасажирів цивільного рейсу та підступний арешт журналіста Романа Протасевича довели відсутність "червоних ліній" і непередбачуваність подальших дій білоруської влади. Саме тому посольству Білорусі треба апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для інших країн світу", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він наголосив, що припинення авіасполучення з Білоруссю стало вимушеним, але вкрай необхідним кроком, який має на меті гарантування безпеки та захист українських громадян.

"Не Україна створює проблеми у відносинах із Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії", - пояснив Ніколенко.

За словами спікера МЗС, за прикладом України з міркувань безпеки низка інших країн ухвалила аналогічні рішення, а європейські авіакомпанії почали облітати білоруський авіаційний простір.

Як повідомлялося, посольство Білорусі направило до Міністерства закордонних справ України ноту протесту у зв'язку з прийнятим українською стороною в односторонньому порядку рішенням про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА