09:53 26.05.2021

Латвія обмежила авіасполучення з Білоруссю

2 хв читати
Латвія обмежила авіасполучення з Білоруссю

Уряд Латвії ввечері 25 травня впровадив для авіаперевізників, зареєстрованих у Білорусі, обмеження на використання повітряного простору Латвії та латвійських аеропортів, повідомили в Міністерстві транспорту.

Також обмежено право латвійських літаків використовувати повітряний простір і аеропорти Білорусі. Рішення набуває чинності одразу.

Рішення уряду Латвії також передбачає, що аеропорти Латвії не обслуговують літаки інших країн, які використовують повітряний простір Білорусі на своєму маршруті.

Отже, Латвія призупинить дію дозволу на польоти авіакомпанії "Белавіа" і не видаватиме дозволи на нерегулярні польоти білоруським перевізникам. Також буде призупинено дію дозволу АirBaltic на маршрут до Мінська.

Ці рішення ухвалено у відповідь на дії білоруської влади з посадки цивільного пасажирського літака авіакомпанії Ryanair в аеропорту Мінська.

Як зазначив глава латвійського Мінсполучень Таліс Лінкайтс, збитки через припинення авіасполучення з Білоруссю очікувані, але не будуть дуже значними.

"Збитки через припинення авіасполучення Латвії з Білоруссю обчислюватимуться тисячами євро. Ухвалюючи рішення про обмеження, ми просили всіх, на кому це позначиться, надати інформацію про збитки, які можуть виникнути. Збитки не вимірюватимуться мільйонами", - сказав він у передачі "900 секунд" на телеканалі TV3.

Також, за словами міністра, не виключено, що з боку Європейського Союзу будуть доступні компенсаційні механізми.

На який час буде призупинено авіасполучення, Лінкайтс не прогнозує. Він зазначив, що до пандемії COVID-19 рейси між Ригою і Мінськом були одними з найбільш затребуваних, але під час пандемії польотів було небагато. Латвійська airBaltic улітку планувала на цьому маршруті до трьох рейсів на тиждень, стільки само - "Білавіа".

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін у Вільнюс через повітряний простір Білорусі, був посаджений в аеропорту Мінська. Літак посадили під приводом отриманого сигналу про мінування, який пізніше не підтвердився. Для супроводу пасажирського літака в небо було піднято винищувач МіГ-29.

На борту літака перебував редактор внесеного до списку екстремістських Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич. Його затримали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА