16:41 26.05.2021

"Білавіа" скасувала польоти вже до п'яти країн ЄС, а також до України та Великої Британії

3 хв читати
"Білавіа" скасувала польоти вже до п'яти країн ЄС, а також до України та Великої Британії

Білоруська авіакомпанія "Білавіа" скасувала всі рейси в Україну до 25 серпня 2021 року, зазначається на сайті авіакомпанії.

"У зв'язку з забороною влади України на виконання рейсів "Білавіа" авіакомпанія змушена скасувати польоти до/з Києва, Львова, Одеси та Харкова з 26 травня по 25 серпня 2021 року", - повідомили в "Білавіа".

Крім того, 25 травня також було скасовано нічні рейси: B2 847 до Києва (час вильоту 22.40) і B2 833 до Одеси (час вильоту 23.40).

"Пасажири, в яких були придбані квитки у зазначені дати, зможуть повернути їхню повну вартість без штрафів або змінити дату вильоту впродовж терміну дії авіаквитка. Звертатися з цих питань необхідно в місця придбання авіаквитків", - наголосили в авіакомпанії.

Термін дії квитків, згідно з інформацією "Білавіа", становить 1 рік з моменту придбання для повністю невикористаних квитків, 1 рік з моменту початку польоту для частково використаних квитків.

Також національна авіакомпанія Білорусі скасувала польоти до Швеції. "У зв'язку з анулюванням дозволу на польоти "Білавіа" з боку Швеції ми змушені скасувати всі рейси до/зі Стокгольма з 26 травня 2021 року по 30 жовтня 2021 року", - йдеться в повідомленні перевізника.

Крім того, з 26 травня по 25 червня цього року скасовано польоти в Ригу "у зв'язку з рішенням авіавлади Латвії про заборону виконання рейсів із Білоруссю", інформує компанія.

"У зв'язку з рішенням уряду Литовської Республіки про призупинення виконання рейсів "Білавіа" до/з литовських аеропортів ми змушені скасувати польоти до Вільнюсу з 25 травня 2021 року до 26 червня 2021 року", - йдеться на сайті компанії.

У середу "Білавіа" повідомила, що припинила також рейси до Фінляндії і Чехії. "У зв'язку з рішенням урядів Фінляндії та Чехії (про відмову приймати рейси білоруського національного авіаперевізника - ІФ) "Білавіа" змушена скасувати всі рейси до цих країн. До/з Фінляндії польоти припиняються з 26 травня 2021 року до 29 жовтня 2021 року, а з 28 травня 2021 року до 30 червня 2021 року не здійснюватимуться рейси до Чехії", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Білавіа" вже скасувала польоти в Париж і Лондон (по 30 жовтня).

Пасажири можуть змінити дату вильоту або повернути вартість квитків на рейси в цей проміжок часу.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був посаджений в аеропорту Мінська. Літак посадили під приводом отриманого сигналу про мінування, який пізніше не підтвердився. Для супроводу пасажирського літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту літака перебував редактор внесеного до списку екстремістських Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

У ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, вимагаючи звільнення Протасевича.

У Мінську заявили, що повідомлення про мінування літака ірландської авіакомпанії Raynair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, було підписане "солдатами ХАМАС".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА