13:32 26.05.2021

Кабмін запропонував РНБО заборонити 11 російським акторам і артистам в'їзд в Україну на 3 роки

1 хв читати
Кабмін запропонував РНБО заборонити 11 російським акторам і артистам в'їзд в Україну на 3 роки

(Оновлена)

Кабінет Міністрів України запропонував Раді національної безпеки і оборони впровадити на три роки санкції стосовно 11 російських акторів і артистів.

Відповідне рішення ухвалено на засідання уряду в середу.

Зокрема, Кабмін виніс на розгляд РНБО пропозицію про впровадження на три роки персональних санкцій у вигляді відмови в наданні віз і застосуванні інших заборон на в'їзд на територію України для 11 російських діячів культури, які демонстрували спеціальне порушення встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму, а також організовували там концерти й інші публічні заходи.

До переліку потрапили російські актори театру і кіно Володимир Вдовиченков, Жанна Еппле, Ольга Кабо, Дмитро Орлов, Олександр Петров, Євген Пронін, Євген Стичкін, Павло Трубінер, Олексій Чадов, а також виконавці Анастасія Сланевська (творчий псевдонім "Слава") і Ярослав Сумишевський.

Зазначається, що реалізація цього документа вкотре підтвердить позицію України щодо невизнання окупації її територій, а також продемонструє, що Україна готова невідкладно реагувати на факти порушення її національних інтересів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА