11:19 26.05.2021

Білорусь закриє своє посольство в Канаді з 1 вересня

2 хв читати
Білорусь закриє своє посольство в Канаді з 1 вересня

Посольство Білорусі в Канаді припинить роботу з 1 вересня, документи до консульського відділу припинять приймати після 10 липня, повідомили в дипмісії у вівторок.

"Рада міністрів Республіки Білорусь ухвалила рішення про закриття посольства Республіки Білорусь у Канаді. Посольство припинить свою роботу з 1 вересня 2021 року", - йдеться в повідомленні на сайті посольства.

Громадяни Білорусі, які живуть у Канаді, після закриття посольства зможуть звертатися щодо консульських дій у білоруське Генконсульство в Нью-Йорку. Громадяни, котрі перебувають на постійному консульському обліку в посольстві Білорусі в Канаді, з 1 вересня будуть переведені на постійний консульський облік у Генконсульство в Нью-Йорку.

Громадяни, які хочуть перебувати на постійному консульському обліку в іншій закордонній установі республіки, повинні направити до посольства Білорусі в Канаді заяву про встановлення на постійний консульський облік в обрану закордонну установу до 1 липня 2021 р.

Як повідомлялося, рішення про закриття посольства Білорусі в Канаді передбачено постановою уряду від 22 травня поточного року №287, зареєстрованою в Національному реєстрі правових актів республіки.

Як заявляв раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, "назріла необхідність перегляду колишньої концепції діяльності закордонних установ, оптимізації їхньої діяльності". Макей уточнив, що під час розробки пропозицій щодо оптимізації МЗС керувався рівнем зовнішньоекономічних відносин із конкретною країною, обсягами товарообігу й експорту. Про масове закриття посольств в одному регіоні й відкриття місій в іншому не йдеться.

Міністр наголосив, що Білорусь закриє посольства в тих країнах, де їхня робота не дає потрібної зовнішньоекономічної віддачі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА