11:32 26.05.2021

Канада рекомендувала авіаперевізникам уникати польотів над Білоруссю

2 хв читати
Канада рекомендувала авіаперевізникам уникати польотів над Білоруссю

Глава Міністерства закордонних справ Канади Марк Гарно і міністр транспорту Омар Альгабра випустили спільну заяву, в якій рекомендували канадським авіакомпаніям уникати польотів у повітряному просторі Білорусі.

"Відповідно до канадської ініціативи щодо безпечного неба, міністерство транспорту Канади випускає повідомлення для льотчиків (NOTAM), у якому канадським експлуатантам і власникам повітряних суден, зареєстрованих у Канаді, рекомендовано уникати польотів на будь-якій висоті у повітряному просторі Білорусі через серйозні проблеми з безпекою польотів, який він становить для цивільної авіації", - йдеться в заяві.

Зазначено, що Канада "рішуче засуджує примусову зміну маршруту рейсу 4978 авіакомпанії Ryanair під надуманим приводом і подальший арешт Білоруссю журналіста Романа Протасевича".

"Цей нерозважливий і зухвалий акт білоруського режиму поставив під загрозу безпеку пасажирів, є серйозне втручання в основоположні принципи і міжнародні правила, що гарантують безпеку цивільної авіації у всьому світі", - заявили Гарно та Альгабра.

Вони також закликали владу Білорусі негайно звільнити Протасевича.

"Канада солідарна з нашими партнерами. Ми разом із партнерами-однодумцями оцінюємо варіанти реагування, що включають санкції, які забезпечать наслідки для цих неприйнятних дій", - додали міністри.

23 травня літак ірландської Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська. Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, яке згодом не підтвердилося. Для його супроводу за дорученням Лукашенка в небо було піднято винищувач МіГ-29.

На борту літака перебував редактор внесеного до списку екстремістських Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА