19:08 26.05.2021

Шмигаль обговорив перебіг реформ в Україні з послами ЄС, США та Великої Британії

2 хв читати
Шмигаль обговорив перебіг реформ в Україні з послами ЄС, США та Великої Британії

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з європейськими та американськими дипломатами, під час якої обговорив із ними перебіг реформ в Україні.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в середу, на зустрічі були присутні голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, тимчасовий повірений у справах Великої Британії в Україні Ніколас Гаррокс, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки Олексій Любченко, міністр юстиції Денис Малюська, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр енергетики Герман Галущенко.

Під час заходу прем'єр-міністр зазначив, що уряд спільно з Офісом президента та Верховною Радою послідовно працює над вдосконаленням українського законодавства для реалізації реформ у країні.

"Минулого тижня Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроекти, необхідні для отримання макрофінансової допомоги і траншу МВФ. Наразі триває підготовка змін до другого читання. Розраховуємо, що незабаром вони будуть ухвалені в цілому", - зазначив Шмигаль.

Глава Кабміну наголосив, що "важливо підтримувати зв'язок із нашими партнерами в питаннях реалізації всіх реформ, зокрема антикорупційної, судової, корпоративної, запровадження ринку газу та електроенергії".

Крім того, прем'єр-міністр розповів іноземним дипломатам, що законопроект про відповідальність за недостовірне декларування був поданий президентом України та ухвалений у першому читанні минулого місяця. Також у першому читанні схвалено законопроект, що стосується діяльності Вищої ради правосуддя.

"Під час зустрічі сторони обговорили, зокрема, реформу корпоративного управління та роботу ринку газу. Денис Шмигаль запевнив голів дипломатичних представництв, що впровадження ринку газу в Україні є незворотним", - резюмують у Кабміні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА