19:32 26.05.2021

Кулеба просить СММ ОБСЄ приділити значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму

2 хв читати
Кулеба просить СММ ОБСЄ приділити значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до генерального секретаря ОБСЄ Гельги Шмід із проханням, щоб Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ приділяла значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму та збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.

"Ми цінуємо діяльність ОБСЄ та, зокрема, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка спостерігає за ситуацією з безпекою в зоні конфлікту та фіксує порушення Мінських угод. Нагадаю, що СММ є найбільшою польовою операцією ОБСЄ, а її мандат охоплює всю територію України, включно з Автономною Республікою Крим та містом Севастополем. Я сьогодні звернувся до пані Шмід із проханням, щоб СММ ОБСЄ приділяла значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму та збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку", - сказав Кулеба на спільній прес-конференції з генеральним секретарем ОБСЄ Гельгою Шмід у середу.

Крім того, він наголосив, що Україні необхідно, щоб ОБСЄ приділяла більше уваги одностороннім крокам Росії, які підривають базові принципи та зобов'язання ОБСЄ.

"Ми добре розуміємо, що правило консенсусу, яке діє в організації, часто зв'язує руки. Але ми також розуміємо, що мистецтво дипломатії і полягає в тому, що навіть коли твої руки зв'язані, все одно рішуче захищати ті принципи та ідеали, заради яких ОБСЄ і була створена", - додав Кулеба.

Міністр сказав, що запевнив генсека ОБСЄ у тому, що Україна залишається відданою політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського конфлікту.

"Для нас дуже важливо, що під час візиту до України пані Шмід відвідає зону проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі та один із контрольних пунктів в'їзду-виїзду. Там вже вона зможе ознайомитися з умовами діяльності СММ. Я переконаний, що генсек повернеться з Донбасу з чітким враженням про ті системні та послідовні зусилля, які Україна докладає для припинення війни, для збереження людських життів, а також для забезпечення гідних умов для тих громадян, які перетинають лінію розмежування", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА