19:56 26.05.2021

Заводи з випуску "Боржомі" і "Набеглаві" в Грузії відновлюють роботу після страйку

3 хв читати
Заводи з випуску "Боржомі" і "Набеглаві" в Грузії відновлюють роботу після страйку

Працівники двох заводів з розливу мінеральної води "Боржомі", які страйкували в Грузії з вимогою підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці, на дев'ятий день ухвалили рішення щодо припинення протестної акції.

Сталося це після проведених у середу переговорів ініціативної групи страйкуючих за участю профспілок з оновленим керівництвом компанії IDS Borjomi Georgia (власник заводів), у результаті яких сторонам вдалося досягти компромісу, повідомляє грузинський Перший телеканал.

Як повідомлялося, близько 500 працівників заводів із виробництва "Боржомі" страйкували з 18 травня, проте досі сторонам не вдавалося сісти за стіл переговорів, незважаючи на таку готовність з обох боків, оскільки страйкуючі відмовлялися від участі в переговорному процесі без представника профспілки, з чим до останнього категорично не погоджувався менеджмент компанії.

Більше того, вже наступного дня після початку страйку IDS Borjomi Georgia повністю призупинила роботу заводів. Як пояснили в компанії, робота призупинена, щоб "уникнути провокацій, організованих профспілковими активістами, які ставлять під загрозу здоров'я і безпеку людей".

За словами представників ініціативної групи страйкуючих, за підсумками переговорів розроблено робочий документ, який, зокрема, передбачає "підвищення зарплат як мінімум на 30%, а також збільшення кількості співробітників заводів із тим, щоб розвантажити нинішніх працівників від тривалих і низькооплачуваних понаднормових робіт".

"Керівництво компанії пішло нам на поступки, з завтрашнього дня ми повертаємося до роботи", - заявив в ефірі телеканалу один з працівників "Боржомі", який брав участь у переговорах.

Як повідомляють у середу грузинські ЗМІ, припинили страйк і працівники заводу з розливу мінеральної води "Набеглаві", а також дистриб'юторської компанії "Ендагі", що входять до АТ "Цкалі маргебелі" ("Корисна вода"), які тиждень тому, слідом за виробниками "Боржомі" також застрайкували з вимогою підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці.

"Досягнуто домовленості між керівництвом "Цкалі маргебелі" і працівниками заводу. Підприємство вже працює на повну силу, і продукція доставляється покупцям без перебоїв", - йдеться в заяві компанії.

При цьому наголошується, що консенсусу вдалося досягти без втручання посередників. "За минулі 25 років компанія подолала безліч труднощів, у чому велика заслуга сімейних відносин, що склалися в колективі. Протягом цих років нам завжди вдавалося знаходити точки дотику всередині компанії для досягнення спільних інтересів", - наголошується в заяві.

Компанія не уточнює, яким чином їй вдалося задовольнити вимоги страйкарів, але наголошує, що керівництво готове зробити для своїх працівників "більше, ніж було потрібно".

IDS Borjomi Georgia входить у IDS Borjomi International, яка керує дев'ятьма заводами в Росії, в Україні і в Грузії. IDS Borjomi Georgia управляє двома заводами в Боржомі. У портфелі грузинської компанії такі бренди мінеральної води, як "Боржомі", "Лікані", "Джерела Боржомі", "Бакуріані" і "Мітарби". Компанія експортує "Боржомі" більш ніж у 30 країн.

АТ "Цкалі маргебелі" входить до групи великого грузинського агрохолдингу "Маргебелі", який, окрім заводу "Набеглаві" і компанії "Енгаді", також включає "Марнеульську продовольчу компанію" (виробляє фруктові джеми, варення, томатну пасту, овочеві салати, соління та інші консерви), сільгосппідприємство "Марнеулі Агро", "Ферму Маргебелі". Продукція агрохолдингу поставляється як на внутрішній ринок, так і на експорт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА