09:26 27.05.2021

У Києві на хабарі затримали керівників парків "Конча-Заспа" та "Голосіївський"

2 хв читати
У Києві на хабарі затримали керівників парків "Конча-Заспа" та "Голосіївський"

Столичні правоохоронці викрили та затримали на одержанні неправомірної вигоди виконувачів обов'язків директорів комунального підприємства "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" комунального об'єднання "Київзеленбуд" і Національного природного парку "Голосіївський" (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури в четвер, керівник КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду за узгодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку "послугу" чиновник оцінив у $4 тисячі.

"У свою чергу чиновник НПП "Голосіївський" вимагав та отримав від цього самого підприємця ще 54 тисячі грн за прискорення укладення договору для здійснення цієї діяльності", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що обох чиновників затримали в порядку ст. 208 КПК України.

"Керівника КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" - під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі $3 тисячі, а в.о. директора НПП "Голосіївський" - під час отримання усієї суми хабара", - повідомляють у прокуратурі.

Там додають, що наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру й обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Заходи із викриття здійснювала прокуратура спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України.

Правоохоронці уточнюють, що комунальне підприємство "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковується Київському комунальному об'єднанню зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" при Управлінні екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА