12:20 27.05.2021

Обшуки відбуваються у Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва у справі про несплату податків під час будівництва Подільського мосту - ДФС

2 хв читати
Обшуки відбуваються у Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва у справі про несплату податків під час будівництва Подільського мосту - ДФС

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України (ДФС) у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратура проводять обшуки в офісному приміщенні комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва".

Як повідомляє прес-служба ДФС у четвер, досудове розслідування в кримінальному провадженні розпочато за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро в Києві на суму 9 млн грн.

Згідно з матеріалами слідства, одне з товариств, здійснюючи діяльність із будівництва Подільського мостового переходу, на замовлення КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", відображало в податковій звітності підрядні роботи від низки підприємств із ознаками транзитності та фіктивності.

Обшуки тривають із метою отримання фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, яке розслідується за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, будівництво Подільського мостового переходу розпочато в грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи було призупинено через нестачу фінансування. У 2010 році фінансування було відновлено, наприкінці жовтня 2010 здано в експлуатацію першу чергу: відкрито двосторонній рух транспорту Гаванським мостом та естакаду з мосту на вул. Набережно-Хрещатицьку.

Подільський мостовий перехід завдовжки 7 км і завширшки 35 м має з'єднати правий берег (Поділ), Труханів острів і лівий берег Києва (Троєщину і Воскресенський масив). Призначений для автомобільного транспорту і поїздів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія).

На будівництво Подільського мостового переходу передбачено в 2021 році 716,8 млн грн із спецфонду бюджету Києва, причому лише 156 млн грн це кошти місцевого бюджету, а 560 млн грн - субвенція. На січень 2021 року проект виконано на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА