13:17 27.05.2021

Радника міністра оборони РФ підозрюють у блокуванні військової частини ВМС ЗСУ під час окупації Криму - Офіс генпрокурора

2 хв читати
Радника міністра оборони РФ підозрюють у блокуванні військової частини ВМС ЗСУ під час окупації Криму - Офіс генпрокурора

Українські правоохоронці повідомили про підозру генерал-полковнику Збройних сил Російської Федерації, який наразі обіймає посаду радника міністра оборони РФ, за фактами пособництва у скоєнні умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювання до вчинення державної зради, пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України), повідомляє Офіс генпрокурора України у четвер.

"За даними слідства, у лютому-березні 2014 року підозрюваний здійснював командування Південним військовим округом ЗС РФ та організував оточення бронетранспортерами і блокування військової частини А2272 1-го батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних сил України - одного з найбільш боєздатних військових підрозділів, спроможних дати відсіч збройній агресії", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що підозрюваний, погрожуючи застосуванням фізичного насильства та зброї з боку військовослужбовців РФ, підбурював офіцерів 1-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ та управління берегової й територіальної оборони до вчинення державної зради - переходу на бік ворога під час збройного конфлікту.

"Прокурори Офісу генпрокурора та слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України продовжують збір доказів причетності представників влади та службових осіб ЗС РФ до розв’язання та ведення агресивної війни проти України, а також вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Криму", - зазначають правоохоронці.

Вони додають, що досудове розслідування у цій справі триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА