13:53 27.05.2021

Порошенко не явився на допит у "справі Козака-Медведчука", його викликають повторно - СБУ

2 хв читати
Порошенко не явився на допит у "справі Козака-Медведчука", його викликають повторно - СБУ

Народний депутат України, лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019) Петро Порошенко не явився на допит у Службу безпеки України в четвер, куди його викликали як свідка у кримінальному провадженні за підозрою народних депутатів фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів

Як повідомляється на сайті СБУ, слідчі спецслужби викликали Порошенка на допит "з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження".

З огляду на те, що Порошенко не явився на допит, його викликали на нього повторно. Дата повторного допиту - 31 травня 2021 року.

Як повідомлялося, народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку (фракція "Опозиційна платформа - За життя") 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2021 року.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Водночас, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування. 20 травня суд дав дозвіл на його затримання, а СБУ оголосила його в розшук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА