15:43 27.05.2021

80% сміття, що потрапило до Угорщини річкою Тиса, має румунське походження - голова Держекоінспекції

2 хв читати
80% сміття, що потрапило до Угорщини річкою Тиса, має румунське походження - голова Держекоінспекції

Більшість усіх відходів, що потрапляють на територію Угорщини річкою Тиса, мають румунське походження, заявив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

"80% сміття, що потрапило до Угорщини річкою Тиса, має румунське походження... Однак те, що наша країна виробляє лише п'яту частину всіх відходів, що засмічують Тису, абсолютно не знімає з нас відповідальності за налагодження системи поводження з відходами", - написав Мальований у Facebook у четвер.

Він уточнив, що висновок про те, що більшість сміття до Тиси потрапляє саме в Румунії, був зроблений за результатами експертизи, проведеної робочою групою, до якої увійшли представники правоохоронних і природоохоронних органів України та Угорщини.

Голова ДЕІ зазначив, що налагодження системи поводження з відходами в нашій країні має включати розробку схеми санітарної очистки населених пунктів, що передбачає налагодження системи збору та утилізації сміття, а також розвиток інфраструктури для переробки відходів - сортувальних ліній, сміттєспалювальних заводів тощо.

"Важливе значення має і налагодження моніторингу стану річок. Один із кроків для впровадження такої системи спостереження невдовзі буде прийнятий! Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса здійснює розробку документації для створення відеосистеми, що проводитиме моніторинг стану річки на українсько-угорському кордоні", - заявив Мальований.

Він додав, що впровадження такого спостереження дасть змогу "своєчасно виявляти сміттєві затори та вживати заходів для їх усунення до того, як вони потраплять на територію сусідньої країни".

"Сподіваюся, цей проект буде реалізований найближчим часом, що дасть змогу посилити контроль за чистотою річки Тиса", - резюмував голова ДЕІ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА