18:01 27.05.2021

Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Україну в серпні

1 хв читати
Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Україну в серпні

В Україні з нетерпінням очікують візиту Вселенського патріарха Варфоломія і його участі у святкуванні 30-річчя незалежності країни, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Уся країна з нетерпінням очікує візиту Вселенського патріарха Варфоломія і його участі у святкуванні 30-річчя незалежності України ... Держава зробить усе, щоб візит Вселенського патріарха в Україну відбувся на найвищому рівні", - заявив Єрмак під час зустрічі з єпископом Константинопольської православної церкви, митрополитом Халкідонським Еммануїлом, повідомляє прес-служба президента.

Єрмак переказав Вселенському патріархові вітання від президента України Володимира Зеленського і вдячність за підтримку України.

За його словами, в Україні всі конфесії почуваються вільно й незалежно.

"Володимир Зеленський є президентом, який не використовує церкву в політичних цілях", - наголосив він.

Зі свого боку митрополит Еммануїл висловив упевненість, що очікуваний візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну в серпні буде підготовлений і відбудеться якнайкраще.

Він відзначив відкритість і підтримку з боку президента України Володимира Зеленського, що підтвердив візит глави держави з першою леді до Матері-церкви та зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм у жовтні 2020 року.

Митрополит Еммануїл наголосив, що Константинопольська православна церква молиться за закінчення війни на Донбасі та за мир в Україні, а також за завершення пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні та в усьому світі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА