21:13 27.05.2021

Публікації в ЗМІ щодо законопроекту про олігархів не є текстом підготовленого документа

2 хв читати
Публікації в ЗМІ щодо законопроекту про олігархів не є текстом підготовленого документа

Оприлюднений у ЗМІ законопроект про деолігархізацію не є текстом відповідного підготовленого документа, заявив радник керівника Офісу президента (ОП) Михайло Подоляк.

"Те, що опубліковано сьогодні в ЗМІ, не є текстом підготовленого законопроекту. Як тільки законопроект буде презентований і зареєстрований у парламенті, розпочнеться робота - в комітетах, у першому читанні, в другому читанні, з розглядом поправок. Фінальний документ у більшості випадків змінюється, пройшовши всі етапи законодавчої роботи", - сказав Подоляк у коментарі, переданому агентству"Інтерфакс-Україна" в четвер.

За словами Подоляка, наразі не можна беззастережно говорити про те, яким буде після ухвалення парламентом закон про деолігархізацію, ініційований президентом Володимиром Зеленським.

"Але що є однозначним уже зараз, то це потреба в такому законі. Його конкретні норми ще доповнюватимуться, деталізуватимуться, шліфуватимуться. Це відбувається, зокрема, і зараз, на етапі підготовки", - додав він.

"Для президента і для суспільства принципове одне - щоб епоха олігархів та їхнього деструктивного впливу на державу закінчилася вже цього року", - наголосив Подоляк.

Він також зазначив, що депутати розглянуть і проаналізують раціональні пропозиції до законопроекту у рамках парламентських процедур.

"Законодавча робота - це процес, який має свої етапи. Початок цього процесу - реєстрація відповідного законопроекту в парламенті або хоча б його офіційна презентація", - сказав Подоляк.

Він уточнив, що подібна законодавча робота точно не відбувається у формі публікації "чиїхось фантазій про можливий законопроект" або у формі "зливання" в ЗМІ ніким не підтверджених варіантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА