07:58 28.05.2021

Кулеба: Рішення України про заборону закупівлі електроенергії у Білорусі не пов'язано з інцидентом із літаком Ryanair

1 хв читати
Кулеба: Рішення України про заборону закупівлі електроенергії у Білорусі не пов'язано з інцидентом із літаком Ryanair

Рішення України про заборону закупівлі електроенергії у Білорусі не пов'язано з інцидентом із літаком Ryanair, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Рішення про заборону закупівлі електроенергії в Білорусі не пов'язано з недільними подіями. Це рішення готувалося давно, по-перше, на виконання домовленостей між українським і литовським президентом, по-друге, в інтересах української енергетичної безпеки", -сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Міністр наголосив, що це стратегічне, вивірене і прораховане рішення.

"Наша мета (це офіційна мета України, до якої ми просуваємося і працюємо наполегливо) - це в 2023 році взагалі "відрізуватись" від електромереж РФ і Білорусі та інтегруватися в європейську, об'єднати наші електромережі", - зазначив Кулеба.

23 травня в аеропорту Мінська здійснив вимушену посадку літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Авіакомпанія повідомила, що літак приземлився в Мінську, оскільки білоруські авіадиспетчери інформували про потенційну загрозу на борту лайнера. Інформація про мінування літака згодом не підтвердилася.

Засновник інформаційного порталу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Протасевич, що летів цим рейсом, після посадки літака в Мінську був затриманий, також затримана його подруга, студентка Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі, громадянка Росії Софія Сапега.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА