08:06 28.05.2021

Шкарлет: У Раді створено робочу групу для підготовки до другого читання законопроекту щодо реформування середньої освіти

1 хв читати
Шкарлет: У Раді створено робочу групу для підготовки до другого читання законопроекту щодо реформування середньої освіти

У Верховній Раді України комітет з питань освіти, науки та інновацій створив робочу групу, завданням якої є підготовка до другого читання законопроекту №4629-1 щодо реформування середньої освіти, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

"Зараз парламентським Комітетом з питань освіти, науки та інновацій створено робочу групу. До її складу увійшли представники МОН. Головним завданням групи є підготовка до другого читання законопроекту №4629-1 з метою вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв профільної середньої освіти", - написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що позиція міністерства залишається незмінною щодо питань розширення повноважень громад для ухвалення самоврядних рішень і спрощення вимог до ліцеїв.

Зокрема, суспільство повинно мати право присвоювати ліцеям статус опорної установи. Також такі ліцеї повинні мати у своєму складі структурні підрозділи, що забезпечують здобуття дошкільної та початкової освіти. Крім того, кількість 10-х класів у ліцеях має бути не менше двох, але повинні забезпечувати не менше трьох профілів навчання.

"Ми впевнені, що співпраця МОН та обласних управлінь освіти з парламентським профільним комітетом дасть змогу врегулювати питання трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, і право кожного учня на освіту буде дотримано в повному обсязі", - наголосив міністр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА