09:44 28.05.2021

Україна з партнерами мають змусити Росію забезпечити діяльність моніторингових органів на окупованій території - Резніков

1 хв читати
Україна з партнерами мають змусити Росію забезпечити діяльність моніторингових органів на окупованій території - Резніков

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявляє, що Україна спільно з міжнародними партнерами мають змусити російську сторону забезпечити діяльність моніторингових органів на окупованій території, відповідно до міжнародного права.

"Місцеве населення окупованих Донеччини, Луганщини та Кримського півострова стикається зі штучним перериванням зв'язків із Україною. Окрім того, що заблоковане вільне пересування громадян через лінію дотику та адмінмежу, окупаційні режими продовжують блокування доступу агенції ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, СММ ОБСЄ до непідконтрольних уряду України територій, зокрема і до місць утримання полонених, які перебувають у нелюдських умовах", - наводить слова Резнікова прес-служба міністерства за результатами зустрічі зі Спеціальним представником ЄС з прав людини Емоном Гілмором.

Так, Резніков висловив переконання, що російську сторону необхідно змусити забезпечити діяльність моніторингових органів, відповідно до міжнародного права, Статуту ООН, відповідних резолюцій Генасамблеї ООН та національного законодавства.

Він додав, що ефективний моніторинг ситуації з правами людини на окупованих українських територіях має здійснюватися лише за наявними міжнародно-правовими стандартами.

Український віце-прем'єр також озвучив зацікавленість у залученні європейських експертів до роботи з напрацювання програми, спрямованої на захист прав дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

У свою чергу Гілмор підтвердив наміри щодо візиту до України та наголосив на важливості створення Центру з розбудови миру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА