11:28 28.05.2021

Молдова послаблює коронавірусні обмеження

2 хв читати
Молдова послаблює коронавірусні обмеження

У Молдові у зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації знято основні обмеження, впроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Як повідомила у четвер прес-служба Міністерства охорони здоров'я Молдови, повертається до колишнього режиму роботи ресторанно-готельний бізнес, але з дотриманням соціальної дистанції в 1 метр.

Держсекретар Міністерства охорони здоров'я Ігор Куров уточнив, що зняття обмежень не стосується роботи нічних клубів, дискотек та караоке, а місткість залів у кафе та інших закладах не має перевищувати 50%.

"Місця відпочинку та парки розваг відновлюють свою роботу. Дозволена організація діяльності дитячих таборів відпочинку. Відкриються театри, а також дозволено влаштування різних постановок на свіжому повітрі", - зазначив Куров.

Обов'язкове носіння масок на відкритому просторі скасовується, але масковий режим, як і раніше, зберігається в приміщеннях і громадському транспорті, а також на зборах і масових заходах.

Куров запросив мешканців Кишинева на марафон вакцинації, який відбудеться з 28 до 30 травня у Палаці Республіки. "Щоб уникнути стовпотворіння буде декілька потоків для входу охочих. Для них будуть доступні всі типи вакцин, за винятком Pfizer. Імунізацію може пройти будь-який охочий, без попередньої реєстрації, але за наявності посвідчення особи", - сказав він.

У Молдові з 2 березня було вакциновано майже 380 тис. осіб, зокрема понад 60 тис. - двома дозами. Першою дозою вакциновано понад 10% населення. До них не належать громадяни, які мають громадянство Румунії та вакцинувалися в сусідній країні.

У травні в Молдові різко скоротилася кількість нових випадків зараження COVID-19 і смертей від коронавірусу. Цього тижня кількість хворих не перевищує 100 осіб на день, що в 20 разів менше, ніж у другій половині березня. Кількість смертей від коронавірусу скоротилася від 40-45 на добу до п'яти-семи осіб.

У четвер у Молдові зареєстровано 77 нових випадків зараження COVID-19, п'ять осіб померли від ускладнень, 119 осіб одужали. Загальна кількість випадків зараження з початку пандемії - 254 тис. 985, вилікувалися 247 тис. 135 осіб. Кількість жертв із початку пандемії зросла до 6 тис. 093. На сьогодні хворіють 1 тис. 757 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА