11:54 28.05.2021

Україна закриває повітряний простір для білоруських літаків із 29 травня

2 хв читати
Україна закриває повітряний простір для білоруських літаків із 29 травня

Кабінет Міністрів встановити заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в Республіці Білорусь, із 00:00 29 травня, повідомило Міністерство інфраструктури на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

"Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів. Наразі команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів", - наводить прес-служба слова глави відомства Олександра Кубракова.

Як повідомлялося, Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або до Білорусі, в митних пунктах аеропортів.

Причиною такого рішення стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair Афіни-Вільнюс, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська через сигнал про мінування. Для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

У ЄС та США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, вимагаючи звільнення Протасевича. ЄС заборонив польоти білоруських авіакомпаній через свою територію та рекомендував європейським авіакомпаніям утриматися від польотів через Білорусь.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС та США не визнають законно обраним, заперечив твердження про те, що літак авіакомпанії Ryanair був змушений до посадки в Мінську винищувачем МіГ-29 і що екіпаж та пасажирів літака насильно утримували в аеропорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА