12:36 28.05.2021

У Києві з 29 травня почне працювати Центр вакцинації від COVID-19 - Кличко

2 хв читати
У Києві з 29 травня почне працювати Центр вакцинації від COVID-19 - Кличко

У Києві на базі Міжнародного виставкового центру у вихідні дні почне працювати Центр вакцинації від COVID-19, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Завтра, 29 травня, на базі Міжнародного виставкового центру почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. ... У Центрі вакцинації у вихідні дні щеплення вакциною CoronaVac робитимуть киянам, які зареєструвалися в застосунку "Дія". Вакцину надає, нагадаю, Міністерство охорони здоров'я", - розповів Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Він уточнив, що загалом у столиці вакцинували понад 113 тис. осіб - переважно медиків, соціальних працівників, учителів, задіяних у проведенні ЗНО, параолімпійців і маломобільних громадян. Вони отримали щеплення вакцинами, які раніше надало Міністерство охорони здоров'я: Covishield, CoronaVac, Pfizer і AstraZeneca. На сьогодні всі дози для первинної вакцинації використано, триває ревакцинація.

Кличко зазначив, що 25 травня столиця отримала чергову партію вакцини CoronaVac. 20 640 доз буде використано для щеплення параолімпійців, правоохоронців, працівників санаторно-курортних закладів і киян, які записалися в лист очікування через застосунок "Дія".

Він також повідомив, що в Києві на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги районів працюють 98 додаткових стаціонарних пунктів щеплення, а також 15 мобільних бригад. У них працюють медики, котрі пройшли спеціальну підготовку. Також місто вже підготувало ще 10 мобільних бригад для роботи на платформі Pfizer. Вони розпочнуть вакцинацію, щойно в Україні з'явиться ця вакцина в необхідній кількості.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА