15:28 28.05.2021

Відібрано 23 виші для впровадження підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням для молоді з окупованих територій

2 хв читати
Відібрано 23 виші для впровадження підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням для молоді з окупованих територій

Комісія при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відібрала 23 вищі навчальні заклади державної форми власності для впровадження безоплатного навчання на курсах із підготовки до вступу до державних вищих навчальних закладів молоді з тимчасово окупованих територій Донбасу та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення і Криму.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, за результатами розгляду пропозицій, відповідна комісія рекомендувала впровадити підготовчі курси у 23 закладах вищої освіти.

До переліку, зокрема, увійшли: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Маріупольський державний університет, Горлівський інститут іноземних мов Державного вищого навчального закладу "Донбаський державний педагогічний університет", Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Державний вищий навчальний заклад "Донецький національний технічний університет", Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", Луганський національний аграрний університет, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, університет державної фіскальної служби України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Житомирський державний університет імені Івана Франка.

Також у списку: Державний вищий навчальний заклад "Приазовський державний технічний університет", Державний вищий навчальний заклад "Донбаський державний педагогічний університет", Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", Полтавська державна аграрна академія, Донецький національний медичний університет, Донбаська державна машинобудівна академія, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Державний заклад "Луганський державний медичний університет", Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, Одеська національна академія харчових технологій.

Зазначається, для того щоб взяти участь у підготовчих курсах із стипендіальним забезпеченням, молоді з тимчасово окупованих територій і лінії зіткнення необхідно: обрати заклад вищої освіти зі списку; звернутися до вишу й отримати запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляцію або обсервацію у зв'язку з перетином КПВВ; під час перетину КПВВ показати друковане або електронне запрошення, щоб майбутній слухач та особа, яка його супроводжує, не проходили обсервацію або самоізоляцію, приїхати до одного з визначених вишів у термін з 1 до 20 червня й особисто подати документи.

Стати слухачем і вчитися на підготовчих курсах можна з 29 червня до 31 серпня.

"Під час проходження підготовчих курсів слухачі отримують стипендію у розмірі приблизно 4,5 тис. грн, забезпечуються гуртожитком та залучаються до заходів психологічного, культурно-освітнього і спортивного спрямування", - заявляють у відомстві.

За підсумками навчання на підготовчих курсах із кожної навчальної дисципліни слухачі пройдуть підсумковий іспит. У разі його успішного складання, вони отримують свідоцтво про проходження підготовчих курсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА