17:14 28.05.2021

В Україні зі 111 держпідприємств Міноборони після оптимізації залишиться 42 - заступник міністра

2 хв читати
В Україні зі 111 держпідприємств Міноборони після оптимізації залишиться 42 - заступник міністра

Ліквідація 20 державних підприємств Міністерства оборони України запланована за підсумками дворічного періоду 2020-21 років, ще 15 будуть реорганізовані, повідомив заступник міністра оборони України Ігор Халімон.

"Протягом 2020-2021 років передбачається ліквідувати 20 державних підприємств, реорганізувати - 15 підприємств, передати на приватизацію - три підприємства (209 Управління начальника робіт, 417 Управління начальника робіт, ДП МОУ "Дружбівський кар'єр нерудних копалин "Кварц")", - розповів Халімон в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, згідно з Перспективним переліком об'єктів державної власності, затвердженим наказом Міноборони від 11 вересня 2020 року, який передбачає оптимізацію системи управління державними підприємствами, в перспективі залишаються діючими 42 державних підприємства Міноборони зі 111 (40 - Головне управління, 2 - ГУР Міноборони). "Йдеться про оптимізацію системи управління державними підприємствами шляхом визначення переліку суб'єктів господарювання, які будуть задіяні для забезпечення потреб Збройних сил України", - сказав заступник міністра.

Він наголосив, що у сфері управління Міноборони наразі перебувають 109 суб'єктів господарювання, які за результатами 2019 року спрацювали зі збитком понад 53 тис. грн.

"За результатами господарської діяльності у 2020 році підприємствами до державного бюджету України забезпечено надходжень на суму 269,235 млн грн, що на 12% більше, ніж в минулий період, сукупний дохід підприємств збільшився на 23% і становить 1,069 млрд грн, чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) збільшився на 19,6% і становить 984,7 млн грн", - розповів Халімон.

За його словами, після реорганізації ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" і ДП "Львівський військовий лісокомбінат", 11 знову створених лісогосподарських підприємств за результатами фінансової звітності спрацювали прибутково, заборгованість із заробітної плати відсутня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА