19:42 28.05.2021

Медведчук не є фігурою, здатною впливати на переговори Зеленського і Путіна

3 хв читати
Медведчук не є фігурою, здатною впливати на переговори Зеленського і Путіна

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що український бізнесмен і нардеп Віктор Медведчук не володіє статусом, що дозволяє йому впливати на можливі двосторонні переговори президентів України і Росії.

"Медведчук не є достатньою за статусом фігурою, щоб мати вплив на двосторонні не дуже хороші відносини Росії і України, переговори (Зеленського і Путіна - ІФ). Категорично не варто їх (переговори - ІФ) прив'язувати до будь-якої персони", - заявив Подоляк в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

За його словами, переговори щодо проведення зустрічі Зеленського і Путіна тривають на рівні адміністрацій глав держав.

"Питання не в тому, коли відбудеться зустріч, а в тому, чи зможемо ми в порядку зустрічі вкласти ту чи іншу кількість складних питань, які потребують вирішення і накопичувалися майже 7 років. Це не тільки війна, а й економічні відносини, політичні, а також відсутність прямої комунікації на рівні глав тих чи інших державних інституцій", - сказав він.

"Тобто - ми не спілкуємося, хоча ми і сусіди", - уточнив Подоляк.

Він також додав, що "справа Медведчука" є викликом для всієї судової системи України.

"Кейс Медведчука - це тест на переформатування судової системи. Ми подивимося, чи готова вона вести себе незалежно від політичного чи економічного впливу. Це ключова ідея президента щодо судової реформи. Це не просто реформа заради реформи", - сказав радник керівника Офісу президента.

Він уточнив, що "Медведчук - це тільки перший виклик", але в Україні залишається ще багато суб'єктів подібного економічного і політичного впливу.

"Його справа повинна дійти до логічного фіналу. Він повинен відповісти за все не тільки з точки зору медійної пропаганди, а й з точки зору отримання ним за допомогою адміністративного ресурсу економічних активів", - підсумував Подоляк.

Як повідомлялося, народні депутати Медведчук і Тарас Козак (фракція "Опозиційна платформа - За життя") 11 травня були повідомлені про підозру в зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності - проведення підривної діяльності проти України, зокрема, в контексті розробки антиукраїнського проекту "Луч".

Медведчук 12 травня прибув до Офісу генерального прокурора, ознайомився з копією пред'явленої йому підозри і заявив, що ховатися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Одночасно, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування. Козака оголошено в розшук, є рішення суду на його затримання для обрання запобіжного заходу.

Печерський районний суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2021 року. Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=IgSn1Z2rq6E

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА