21:14 28.05.2021

"Нафтогаз" виступає проти зняття американських санкцій з проекту Nord Stream-2

2 хв читати
"Нафтогаз" виступає проти зняття американських санкцій з проекту Nord Stream-2

НАК "Нафтогаз України" тільки частково підтримує відкрите звернення аналітичного центру Center for liberal modernity до федерального уряду і демократичних партій Німеччини, оскільки вважає неприпустимим заклик про пошук компромісу в частині зняття санкцій США.

"З огляду на високу ймовірність виникнення нових загроз, Нафтогаз звертається до органів державної влади, громадських діячів та експертної спільноти, щоб негайно виступити з публічною ініціативою і закликати стратегічних партнерів, а також усі зацікавлені сторони, не допустити зняття санкцій США з проекту Nord Stream-2", - йдеться в прес-релізі НАК.

За словами глави "Нафтогазу" Юрія Вітренка, ризики відмови від санкцій з боку нової адміністрації США були очевидні, тому він висловив здивування, що попереднє керівництво компанії своєчасно не виступило із заявою про неприпустимість положення про зняття санкцій у зверненні.

"Очікувано, що нова адміністрація США шукатиме певні компроміси з Німеччиною, оскільки Німеччина є важливим партнером по НАТО. Зі свого боку Німеччина, принаймні, до виборів восени, намагатиметься якомога швидше завершити будівництво Nord Stream-2 і буде тиснути на США. Оскільки цей ризик був очевидним, я очікував, що мої попередники гратимуть на випередження", - зазначив він.

Згідно з оприлюдненим Center for liberal modernity зверненням, вони закликають оголосити негайний мораторій на будівництво газопроводу, оскільки він підриває європейську єдність і трансатлантичні відносини, суперечить новим цілям Європи і Німеччині в сфері клімату, загрожує безпеці України, а також суперечить меті спільної зовнішньої енергетичної політики ЄС.

Водночас аналітичний центр запропонував після оголошення мораторію також призупинити і дію американських санкцій щодо проекту.

Раніше президент США Джо Байден повідомив, що будівництво газопроводу "Північний потік 2" продовжиться незважаючи на вже чинні американські санкції, "тому що його і так майже повністю завершено".

Нинішня адміністрація США неодноразово заявляла, що виступає проти проекту "Північний потік 2" і намагатиметься зашкодити завершенню будівництва.

Республіканці ж критикують Байдена за надто м'яку, на їх думку, санкційну політику щодо газопроводу. Зокрема, багато конгресменів-республіканців раніше в травні висловлювали невдоволення рішенням Байдена поки не вводити санкції проти компанії-оператора газопроводу - Nord Stream 2 AG.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна до кінця боротиметься з будівництвом "Північного потоку 2".

"Нафтогаз" у травні провів кадрові перестановки в своїй команді, заявивши про посилення управлінської команди для досягнення якісних змін у взаємодії зі стейкхолдерами, проведення справжніх і складних реформ, а також пошуку нових інструментів протидії проекту "Північний потік-2".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА