07:44 29.05.2021

Держдеп просить виділити $6,1 млрд на надання допомоги іншим країнам у військовій сфері - проект бюджету

2 хв читати
Держдеп просить виділити $6,1 млрд на надання допомоги іншим країнам у військовій сфері - проект бюджету

Держдепартамент США просить $6,1 млрд на фінансову допомогу іноземним державам у військових цілях, зокрема, майже $300 млн країнам Європи і Євразії з метою протидії загрозам з Росії, йдеться в плані бюджету, опублікованому в п'ятницю відомством.

У плані бюджету йдеться, що цей запит у разі його схвалення сприятиме гарантуванню безпеки громадян США за рахунок посилення військової підтримки ключових союзників США і урядів країн-партнерів, щоб вони могли сприяти регіональній і глобальній стабільності і протидіяти транснаціональним загрозам, включно з тероризмом і торгівлею наркотиками, зброєю і людьми.

Зокрема, в ньому наголошується, що "стратегічні пріоритети в сфері безпеки в Європі і Євразії полягають у протидії російському впливу і агресії за допомогою зміцнення можливостей союзників і партнерів (...) забезпечувати власний захист за рахунок поліпшення взаємодії з НАТО та іншими західними силами". До числа пріоритетних одержувачів коштів, згідно підготовленому адміністрацією США проекту бюджету, входять Україна, Грузія, Естонія, Латвія і Литва.

Крім того, $112 млн Держдеп просить виділити на навчання іноземних військових. Так, близько $ 27 млн пропонується направити до Європи і в Євразію, щоб "посилити регіональну безпеку і взаємодію серед американських, європейських збройних сил і сил НАТО, і допомогти протидії російській агресії". Пріоритетними одержувачами коштів названі Болгарія, Грузія, Польща, Румунія, Туреччина та Україна.

Підготовлений адміністрацією США проект бюджету на 2022 фінансовий рік буде спрямовано на розгляд до Конгресу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА