08:27 29.05.2021

РНБО розгляне питання про введення персональних санкцій проти громадян Білорусі, які брали участь у фальсифікаціях і репресіях, лише після подання від прем'єр-міністра

2 хв читати
РНБО розгляне питання про введення персональних санкцій проти громадян Білорусі, які брали участь у фальсифікаціях і репресіях, лише після подання від прем'єр-міністра

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що відомство розгляне питання про введення персональних санкцій проти громадян Білорусі, які брали участь у фальсифікаціях і репресіях в Білорусі, лише після відповідного подання від прем'єр-міністра України.

"У нас (в РНБО - ІФ) є певні процедури. При всій повазі до заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна, документи повинен подавати Кабінет міністрів. Питання про введення санкцій повинно бути спершу обговорено на засіданні Кабміну. Кабмін має ухвалити відповідне рішення. Якщо буде таке подання від прем'єр-міністра, то, природно, ми будемо таке питання розглядати", - заявив Данілов в ефірі телеканалу "Україна" під час спілкування з журналістом у перерві програми "Свобода слова" ввечері в п'ятницю.

За його словами, станом "на цей час таких документів в апараті РНБО немає".

Як повідомлялося, 28 травня заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив про підготовку санкційного пакета проти громадян Білорусі, які підтримують режим Олександра Лукашенка і його передання на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

"Сподіваємося, найближчим часом цей пакет буде розглянуто, і наслідком відповідних рішень стане указ президента (про введення персональних санкцій - ІФ)", - сказав Єнін в ефірі телеканалу "Украіна24" в п'ятницю.

Він уточнив, що санкції планується вводити проти тих громадян Білорусі, які "брали участь у фальсифікаціях виборів і репресіях проти своїх співвітчизників".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА