08:36 29.05.2021

МЗС докладе всіх зусиль, щоб знайти для українських компаній, які постраждали від санкцій Білорусі, альтернативні ринки

2 хв читати
МЗС докладе всіх зусиль, щоб знайти для українських компаній, які постраждали від санкцій Білорусі, альтернативні ринки

Міністерство закордонних справ України докладе всіх зусиль, щоб знайти українським компаніям, що постраждали від санкцій Білорусі, альтернативні ринки продажу їх товарів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми, безумовно, прораховували, що Білорусь захоче зробити щось у відповідь, і ми готові були до цього сценарію ... Будь-яка українська компанія, яка постраждає від білоруських санкцій, повинна відразу звернутися до Міністерства закордонних справ, і ми разом із торговим представником України докладемо всіх зусиль, щоб знайти цій компанії альтернативний ринок продажу її товарів", - сказав Кулеба в ефірі передачі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" в п'ятницю.

Раніше в п'ятницю заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка повідомив, що Білорусь вводить на 6 місяців режим індивідуального ліцензування низки українських товарів, що надходять їй через імпорт.

"За оперативною інформацією, Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для посіву, пральні машини та меблі. Це рішення затверджено постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292", - написав торгпред у Facebook, уточнивши, що рішення набуде чинності через 10 місяців після публікації і розраховане на півроку.

Український чиновник наголосив, що "такі дії є необгрунтованими і дискримінаційними". "Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління імпортом української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі", - зазначив Качка.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА