09:01 29.05.2021

Адміністрація Байдена пропонує виділити $750 млн для ліквідації вразливостей, виявлених хакерською атакою на SolarWinds

2 хв читати
Адміністрація Байдена пропонує виділити $750 млн для ліквідації вразливостей, виявлених хакерською атакою на SolarWinds

Адміністрація президента США Джо Байдена в своїй пропозиції стосовно бюджету на 2022 фінансовий рік просить виділити $750 млн на те, щоб ліквідувати вразливі місця в кіберпросторі, виявлені під час приписуваній Росії хакерській атаці на компанію SolarWinds.

"$750 млн на додаткові інвестиції, необхідні для того, щоб витягти уроки з інциденту з SolarWinds", - йдеться в опублікованому Білим домом проекті бюджету.

Крім того, $500 млн пропонується виділити в фонд, який використовується для просування нових технологій. Ще $110 млн - в цілому на кібербезпеку і гарантування безпеки інфраструктури.

Розробники бюджету зазначають на необхідності витрачати гроші на протистояння Росії і Китаю.

"У бюджеті пріоритет - протистояння загрозам з боку Китаю, а також - дестабілізаційної поведінки Росії", - йдеться в документі.

У ньому наголошується, що необхідно збільшити фінансування програм, націлених на захист демократії, на захист прав людини, боротьби проти корупції в світі. Також наголошується на важливості "протистояння авторитарним силам".

Президент США Джо Байден у п'ятницю представив проект федерального бюджету на 2022 фінансовий рік, який передбачає збільшення державних витрат до $6 трлн, відповідний документ опубліковано на сайті Білого дому.

Проект бюджету об'єднує великі ініціативи, про які раніше оголосив американський президент: "План підтримки американських сімей" вартістю $1,8 трлн і "Американський план зайнятості" вартістю $2,3 трлн, а також $1,5 трлн на дискреційні витрати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА