09:07 29.05.2021

Адміністрація Байдена запросила понад $58 млрд на потреби Держдепу, зокрема $255 млн для допомоги Україні

2 хв читати
Адміністрація Байдена запросила понад $58 млрд на потреби Держдепу, зокрема $255 млн для допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена запросила на 2022 фінансовий рік $58,5 млрд на забезпечення діяльності держдепу і його цілей, свідчить опублікований американським зовнішньополітичним відомством у п'ятницю документ.

"Бюджет на 2022 й фінансовий рік просить $58,5 млрд на Держдеп і Агентство США з міжнародного розвитку", - йдеться в опублікованому повідомленні.

Зазначається, що це на 10% вище, ніж підсумковий бюджет Держдепу в 2021 фінансовому році.

"Ці ресурси дозволять нам просувати зовнішню політику адміністрації від імені американського народу. Це (ця сума - ІФ) також відображає важливість, яку адміністрація визначає для глобального лідерства США і того факту, що дипломатія і розвиток є життєво важливими засобами для просування інтересів США", - випливає з повідомлення.

Згідно з документом, на витрати в європейському регіоні і Євразію пропонується виділити загалом $665,8 млн, які, зокрема, підуть на "зміцнення стійкості країн до іноземного зловмисного впливу і просування євроатлантичної інтеграції, протистояння викликам з боку Росії і КНР, що зростають".

Так, $88 млн з цієї суми планується виділити на "підтримку демократизації Грузії, її економічного розвитку і створення стійкості до протистояння зловмисного впливу з боку Кремля". Крім того, на допомогу Україні підуть $255 млн для посилення її "здатності протистояти російській агресії". Для протидії "російському впливу і дезінформації" на Західних Балканах потрібно, згідно з документом, $106 млн.

На Центральну Азію адміністрація запросила $123 млн, з них $31,4 млн повинні бути виділені на американську допомогу Узбекистану, а $19 млн - на допомогу Таджикистану.

Запропоновані в п'ятницю адміністрацією США проекти федеральних бюджетів відомств на 2022 рік будуть передані на розгляд до Конгресу. Підсумкові затверджені варіанти бюджетів можуть помітно відрізнятися від початкового варіанту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА