11:31 29.05.2021

Тимошенко: ми заблокували спробу влади красти в українців по 60 млрд грн на рік

2 хв читати
Тимошенко: ми заблокували спробу влади красти в українців по 60 млрд грн на рік

Замість реальної пенсійної реформи влада хоче створити додатковий механізм грабунку українців через приватні пенсійні фонди, команда "Батьківщини" зупинила чергову аферу влади, заявила лідер цієї партії Юлія Тимошенко.

"На засіданні соціального комітету Верховної Ради був великий скандал. За 15 хвилин до початку засідання  було внесено законопроект 2683 про так звані «приватні пенсійні фонди». Цим документом «слуги» вводять додаткові податки: 2% на роботодавця і 2% додатково до подоходного податку на всіх працюючих в Україні. І ці гроші перераховують в приватний пенсійний фонд. В цьому законі немає жодної згадки ні про контроль, ні про відповідальність, ні про те, як будуть захищені людські гроші", – цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

За її словами, ухвалити цей закон дав пряму вказівку президент, тому на засіданні соціального комітету був присутній представник фракції "Слуга народу", "який мав фіксувати, як будуть голосувати депутати".

"І це незважаючи на наявний висновок антикорупційного комітету, який не рекомендував цей документ до ухвалення через значні корупційні ризики. ... Голова соціального комітету так і сказала, що "ми зараз цей закон ухвалимо, в залі всі за нього проголосують, тому що є команда президента, а потім антикорупційний комітет своє рішення змінить", - обурилася Тимошенко..

Вона зауважила, що світова практика приватних пенсійних фондів передбачає добровільність, а через те, що українці не довіряють подібним структурам, їх хочуть змусити сплачувати свої кошти в ненадійні організації.

Вона пояснила також, що річний фонд заробітної плати по всій країні становить приблизно 1,5 трлн грн. 4% від цієї суми – це буде 60 млрд грн. "Ви можете уявити масштаб корупції, яка відбувається? Таку суму в рік буде отримувати якийсь приватний пенсійний фонд, який буде збирати податки з усіх працюючих і роботодавців та використовувати ці кошти на свій розсуд", – заявила лідер "Батьківщини".

Замість правильної пенсійної реформи, яка потрібна українцям, на думку Тимошенко, влада фактично вводить додаткові податки і створює собі "ще одну годівницю".

"Ми провалили цей закон (на комітеті – ІФ), ми не дали їм його ухвалити. Але на цьому ми не зупинимося – ми обов'язково напишемо заяви про злочин в усі силові структури, і найголовніше – в НАБУ", – пообіцяла Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА