15:17 29.05.2021

Генсек ОБСЄ відвідала Донбас, наголосивши на необхідності відкриття нових КПВВ

1 хв читати
Генсек ОБСЄ відвідала Донбас, наголосивши на необхідності відкриття нових КПВВ

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Хельга Шмід у п'ятницю, 28 травня, відвідала Донбас, зокрема ознайомилася з роботою КПВВ "Новотроїцьке".

"На контрольно-пропускному пункті "Новотроїцьке" я бачила, як на підконтрольній уряду стороні робляться спроби допомогти людям перетнути лінію зіткнення. Терміново необхідно забезпечити свободу пересування, зокрема відкривати нові та існуючі пункти пропуску", - написала Шмід на своїй сторінці в Twitter.

У свою чергу голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив, що обговорив з генсеком ОБСЄ і першим заступником міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою безпеку і гуманітарну ситуацію в Донецькій області, а також роботу КПВВ.

"Пані Шмід високо оцінила той факт, що з української сторони всі КПВВ відкриті", - написав Кириленко на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що Шмід висловила задоволення тим, як добре обладнаний КПВВ "Новотроїцьке", особливо - в частині надання медичної допомоги, зокрема можливістю для людей, які перетинають КПВВ, пройти тестування на наявність COVID-19.

Кириленко поінформував ОБСЄ про те, що представники окупаційної влади з невідомих причин залишають свої КПВВ закритими, завдаючи шкоди людям, які живуть на тимчасово окупованій території і не мають можливості виїхати на вільну частину України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА