20:37 30.05.2021

Акція на підтримку засуджених одеських активістів Стерненка і Демчука завершилася під будівлею Офісу президента без інцидентів

2 хв читати
Акція на підтримку засуджених одеських активістів Стерненка і Демчука завершилася під будівлею Офісу президента без інцидентів

Акція під назвою "Покажіть нам справедливість" на підтримку визнаного винним у викраденні і пограбуванні депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича і засудженого на більше 7-ми років позбавлення волі активіста Сергія Стерненка, а також на підтримку активіста Руслана Демчука завершилася в Києві під будівлею Офісу президента без інцидентів.

Як повідомляє кореспондент інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна", на момент закінчення акції близько 19.30 під будівлею Офісу президента України перебували близько 500 людей, які вимагали справедливого суду над засудженими одеськими активістами Стерненком і Демчуком.

Учасники протесту зібрали з картонних плакатів слово "справедливість" і скандували його.

Акція "Покажіть нам справедливість" проходила напередодні фінального судового засідання над Стерненком. Уже в понеділок, 31 травня, Одеський апеляційний суд оголосить рішення у справі одеського активіста.

За словами адвоката Стерненка Віталія Коломійця, який був присутнім на заході, "відсутність справедливих судів в Україні позбавляє країну майбутнього".

"Протягом 6 років Стерненко перебуває в судових процесах. Ручне судоуправління, яке використовується політиками, може зробити так, що у наступні роки країна втратить справедливість, перспективу і майбутнє. Нам потрібна справедливість. У його судовій справі про "300 гривень" немає жодного пункту правди...там тільки політична складова", - заявив Коломієць, звертаючись до присутніх.

За словами громадського активіста Романа Ратушного, "президент України повинен відповісти, чи спирається він і прислухається до думки суспільства в проведенні реформ".

"Українське суспільство 2 роки тому не просто так надало кредит довіри президенту, не просто так ходило на вибори ... Диктатура не пасує Україні ... До президента тільки одне питання - чи потрібна йому підтримка громадянського суспільства у проведенні реформ, зокрема, судової, або громадянське суспільство допомагатиме президенту інакше ... на вулицях", - сказав Ратушний.

Перед завершенням акції організатори закликали присутніх стежити за судом над Стерненком і бути готовими знову вийти на протест, якщо судовий вирок залишать у силі.

Акція завершилася без зіткнень і затримань.

Як повідомлялося, 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні і пограбуванні депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича, зберіганні зброї і розбої. Суд першої інстанції засудив активіста до конфіскації половини майна і позбавлення волі на 7 років і 3 місяці.

9 квітня 2021 тримання під вартою Стерненку замінили на цілодобовий домашній арешт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА