07:23 31.05.2021

Білорусь вдячна Туреччині за позицію за заявою НАТО про інцидент з рейсом Ryanair

2 хв читати
Білорусь вдячна Туреччині за позицію за заявою НАТО про інцидент з рейсом Ryanair

Мінськ вдячний Анкарі, яка виступила проти згадки в заяві НАТО підтримки нових санкцій після інциденту з посадкою літака Ryanair, заявив глава білоруського МЗС Володимир Макей.

"За нашою інформацією, дійсно Туреччина виступила проти прийняття подібної заяви. Якщо це так, то ми вдячні Туреччині за таку позицію, підходи", - сказав Макей в інтерв'ю газеті "Комерсант".

Так він відповів на прохання прокоментувати повідомлення про те, що позиція Туреччини вплинула на те, якою виявилася заява НАТО щодо Білорусі, в якій, зокрема, не було згадано, наприклад, про підтримку санкцій.

"Ми завжди були чесні з усіма партнерами, ми свого часу теж підтримали Туреччину, коли там було здійснено спробу державного перевороту, і у нас існують абсолютно тісні, дружні відносини з цією країною", - зазначив Макей.

"Але мене дивує інший аспект. Чому НАТО, військовий блок, намагається зробити заяву щодо Білорусі, зокрема, вимагаючи звільнення, якогось абсолютно не значущого для них діяча, затриманого тут, в аеропорту, блогера? Коли військовий блок втручається в подібні політичні речі, чого надалі треба чекати? Що танки вже повинні входити в Білорусь? Фактично намагаються цією заявою підвести ситуацію під якісь дії, які загрожують миру", - сказав міністр.

"А далі НАТО повинно буде відповідним чином реагувати на такі дії, які загрожують миру. Підґрунтя зрозуміле", - резюмував Макей.

23 травня в аеропорту Мінська здійснив вимушену посадку літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Авіакомпанія повідомила, що літак приземлився в Мінську, оскільки білоруські авіадиспетчери інформували про потенційну загрозу на борту лайнера. Інформація про мінування літака згодом не підтвердилася.

Роман Протасевич, засновник інформаційного порталу NEXTA, визнаного в Білорусії екстремістським, що летів цим рейсом, після посадки літака в Мінську був затриманий. Також затримано його подругу, студентку Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі, громадянку Росії Софію Сапегу.

Країни ЄС після цього випадку закрили свій повітряний простір для білоруських літаків і відмовилися від використання білоруського повітряного простору.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА