07:31 31.05.2021

Ляшко анонсував зміни в "Медзакупівлях"

1 хв читати
Ляшко анонсував зміни в "Медзакупівлях"

Міністерство охорони здоров'я повністю передасть невластиві йому функції державному підприємству "Медичні закупівлі", повідомив міністр Ляшко.

"Анонсую в закупівельних процесах забезпечення лікарськими засобами. Повністю Міністерство охорони здоров'я буде віддавати не властиві йому функції державному підприємству "Медичні закупівлі", - сказав Ляшко в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" у неділю.

За його словами, ціни на лікарські препарати скоро можуть подешевшати.

"Ми запустили другий етап реформи, але він запустився і збігся з епідемією. Тому нам у цей час головне стабілізуватися. Показати ефективні лікарні, які вже почали працювати, і допомогти неуспішним лікарням, які просіли з фінансуванням", - розповів Ляшко.

Також міністр пояснив своє ставлення до фінансування медичних закладів.

"Я був проти фінансування деякого щодо інфекційних лікарень, коли гроші йшли за пацієнтом. І щодо протитуберкульозних закладів. І той тариф, який з’явився у 2020-му, не міг покрити потребу в закладах, які надають допомогу хворим на туберкульоз. Тому з моїх вуст і лунала критика. Зараз ситуація змінилась. І тариф підвищили, і вперше в Україні цього року почали фінансувати, платити за лікування хворого на амбулаторному етапі", - пояснив глава МОЗ.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА