07:42 31.05.2021

Глава МЗС Білорусі: Рішення про посадку літака Ryanair у Мінську екіпаж ухвалив самостійно

2 хв читати
Глава МЗС Білорусі: Рішення про посадку літака Ryanair у Мінську екіпаж ухвалив самостійно

Екіпаж літака Ryanair ухвалив рішення про посадку в Мінську самостійно, до того, як у повітря було піднято літак білоруських ВВС, заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

"Спочатку з'явилося повідомлення про мінування, далі диспетчери попередили літак, і екіпаж літака, як було сказано, 14 хвилин ухвалював рішення, летіти - не летіти, проводив переговори і з керівництвом Ryanair і аеропортом Вільнюса", - сказав Макей в інтерв'ю газеті "Комерсант".

"Причому до того часу, як говорять наші військові, жодного винищувача в повітрі не було. Якби екіпаж ухвалив рішення про посадку у Вільнюсі, він міг би спокійно перетнути кордон і приземлитися в Вільнюсі", - додав він.

За словами глави МЗС Білорусі, екіпаж виніс інше рішення "і після цього було піднято в повітря для супроводу винищувач".

Макей наголосив, що необхідно проводити розслідування об'єктивно "і покласти матеріали переговорів екіпажу з аеропортом Вільнюса, з власниками авіакомпанії - всі матеріали".

"Зокрема, матеріали, пов'язані з роботою чергових сил ППО, Литви та інших країн, якщо це є", - сказав він.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська. Літак посадили під приводом отриманого сигналу про замінування, який згодом не підтвердився. Для супроводу пасажирського лайнера в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту літака перебував колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич і його подруга, громадянка Росії, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада після приземлення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА