17:37 31.05.2021

Апеляційний суд призначив Стерненку умовне покарання

2 хв читати
Апеляційний суд призначив Стерненку умовне покарання

Одеський апеляційний суд зняв обвинувачення з активіста Сергія Стерненка за статтею про розбійний напад на депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича і призначив умовне покарання за статтею про незаконне поводження зі зброєю.

Відповідне рішення суд оголосив у понеділок, розглянувши по суті апеляцію на вирок активістам Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

"Вирок Приморського районного суду Одеси щодо Стерненка... скасувати в частині засудження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад ІФ) і закрити в цій частині провадження з огляду на невстановлення достатніх доказів провини... Звільнити Стерненка... від відбування покарання за ч. 1 ст.263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю - ІФ) із випробувальним терміном в один рік", - ідеться у вироку апеляційного суду.

Стерненко оскаржить рішення Одеського апеляційного суду у Верховному Суді.

"Ми будемо оскаржувати сьогоднішній вирок у Верховному Суді", - написав Стерненко в соцмережі Twitter.

"Думаю, прокурори Венедіктової подадуть скаргу також і наполягатимуть на 7,3 року ув'язнення з конфіскацією", - додав він.

Як повідомлялося, 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна. Після оголошення вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції на підтримку активіста.

5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок, яку передали на розгляд до Одеського апеляційного суду.

Пізніше Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт Стерненку та Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

У свою чергу генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевнила, що справа про замахи щодо самого Стерненка перебуватиме на її контролі, буде вжито всіх заходів для якнайшвидшого встановлення організаторів і замовників цих злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА