17:31 31.05.2021

Поліція знешкодила мукачівську банду, що займалпся контрабандою та розбоєм

2 хв читати

Поліція Київської області здійснила в західних областях України спецоперацію, в результаті якої затримала сімох учасників організованого злочинного угруповання, підозрюваних у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів у Закарпатській області.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Київської області в понеділок, зловмисники спеціалізувалися на розбоях, торгівлі зброєю, контрабанді, продажу наркотиків, а також викраденні людей. Злочинна організація з м. Мукачева Закарпатської області представляла собою організоване стійке ієрархічне об'єднання, яке систематично й цілеспрямовано займалося злочинною діяльністю.

Усі фігуранти злочинного угруповання - жителі Закарпаття віком від 25 до 46 років, володіють навичками бойових мистецтв. Наразі поліція перевіряє причетність зазначених осіб до викрадення відомого мукачівського репера у вересні 2020 року і низки збройних сутичок на території України.

29 травня у львівському аеропорту правоохоронці затримали 41-річного раніше судимого організатора групи, який прибув до Львова рейсом із Туреччини. Ще одного координатора угруповання правоохоронці затримали на кордоні з Польщею. Всім сімом фігурантам повідомлено про підозру у створення злочинної організації, незаконному позбавленні волі, розбої, незаконному заволодінні транспортним засобом (чч.1, 2 ст.255, ч.4 ст.28, ч.3 ст.146, ч.4 ст. 187, ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України).

У містах Львові та Мукачеві правоохоронці здійснили 23 обшуки, задіяли 60 екіпажів поліції. Під час обшуків поліцейські вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, дві помпові рушниці, 20 пістолетів ТТ, шість гранат, понад 40 магазинів, патрони, пристрої для безшумної стрільби. Також у зловмисників знайшли арсенал холодної зброї, тепловізори, радіостанції, GPS-трекери, спецодяг та бронежилети, що використовувалися в злочинній діяльності.

За місцем проживання учасників злочинної організації виявили прикраси, коштовності і валюту, одержані злочинним шляхом. У зловмисників вилучили шість транспортних засобів, зокрема Mercedes та Audi преміум-класу, що використовувалися під час підготовки і безпосереднього здійснення злочинів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА