07:06 01.06.2021

Україномовний аудіогід з'явився в Музеї жертв політичних репресій в Казахстані

1 хв читати

У Музеї жертв політичних репресій і тоталітаризму "АЛЖИР" в Казахстані відбувся запуск україномовного аудіогіда за участю першої леді України Олени Зеленської, повідомляється на сайті президента України.

"Із запуском сімнадцятого україномовного аудіогіда ми продовжуємо географічне розширення проекту. Робота над запуском у Казахстані тривала шість місяців. АЛЖИР – одна з найтрагічніших сторінок спільної історії українського та казахського народів. Ми маємо знати та пам’ятати про ці події", - сказала Олена Зеленська на церемонії запуску аудіогіда в травні.

Запуск було приурочено до Дня пам'яті жертв політичних репресій, який відзначають в Україні і Казахстані. Реалізація проекту стала можливою завдяки співпраці посольства України в Казахстані і керівництва музею.

Запуск україномовних гідів у найбільших світових музеях здійснюється в рамках проекту Олени Зеленської, спрямованого на поширення української мови в світі.

АЛЖИР (Акмолинський табір дружин зрадників Батьківщини) - установа, куди з 1937 до 1953 року звозили жінок, чоловіків яких вважали "ворогами народу". За час існування табору в його стінах відбували покарання понад 18 тисяч жінок 62 національностей, зокрема, українки. У травні 2007 року за ініціативою президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва на місці колишнього табору відкрили музей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА