10:31 01.06.2021

Якщо Росія побудує "наземний коридор" до тимчасово окупованого Криму, то розпочнеться війна - Зеленський

2 хв читати
Якщо Росія побудує "наземний коридор" до тимчасово окупованого Криму, то розпочнеться війна - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що спроба Росії побудувати наземне сполучення з тимчасово окупованим нею Кримом може закінчитися повномасштабною війною.

"Якщо, наприклад, ми говоримо про коридор до Криму, то це означає, що не можна буде заховати цю ситуацію за "громадянський конфлікт". Це буде відкрита повномасштабна війна", - заявив Зеленський в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, переклад якого оприлюднено на сайті глави держави.

Він зазначив, що після здійсненого на Росію тиску навесні цього року з боку США та Європи через зосередження російських сил біля українських кордонів та на окупованих територіях з території Криму пішли приблизно 3,5 тис. російських військових.

"Усі інші залишаються на місці - вся техніка на 90% на місці. Тому моє бачення, що ескалація можлива в будь-який момент до кінця вересня, скажімо, точно до 12-16 вересня. Ми знаємо, що будуть навчання "Захід-2021". Тому вважаю, що до цього періоду ситуація дуже небезпечна", - сказав президент.

За словами Зеленського, в Україні розглядають багато військових варіантів ескалації з боку Росії. "Є багато військових варіантів, можливих з боку РФ, зокрема морські операції. Ми дуже стурбовані цим, і наразі є блокування Азово-Чорноморського регіону російськими кораблями. Вони контролюють це, незважаючи на міжнародне право, порушуючи його", - сказав він.

Президент також зазначив, що можна очікувати ескалації і з боку тимчасово окупованого Донбасу. "Великий стрибок, бліцкриг до кордонів Донецької та Луганської областей. Ми розглядаємо і готуємося до таких кроків", - сказав глава держави.

Відповідаючи на запитання журналіста про потенціал бліцкригу "зі сходу, півдня чи півночі", Зеленський зазначив, що він може бути "з усіх цих боків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА