16:53 01.06.2021

У Дніпропетровській області викрили групу осіб, які намагалися провести псевдовибори в "народні ради СРСР"

2 хв читати
У Дніпропетровській області викрили групу осіб, які намагалися провести псевдовибори в "народні ради СРСР"

Служба безпеки України в Дніпропетровській області припинила діяльність групи громадян, які займалися підготовкою т.зв. "виборів" у "народні ради" та створенням "силових структур" на території області, з метою подальшого "відновлення СРСР" і посягання на конституційний лад в Україні.

Як повідомляє прес-служба СБУ у вівторок, місцева жителька з "досвідом роботи" в процесах створення "псевдовладних утворень" залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це - в координації з російською громадською організацією "Верховна рада СРСР".

"Так звана голова Верховної ради УРСР роздавала учасникам групи "довідки про громадянство СРСР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом узяти участь у "псевдовиборах" нових державних органів", - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що у формуванні "силового блоку" фейкових органів управління в Дніпропетровській області взяли участь члени російської організації "Міжнародний союз радянських офіцерів".

"Під час обшуків за місцем проживання організатора й активних учасників групи правоохоронці виявили: документацію фейкових "народних рад"; комп'ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих довідок про громадянство СРСР; списки учасників групи; листування з кураторами з РФ", - повідомляють у спецслужбі.

Уточнюється, що в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювало управління СБУ в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА