18:01 01.06.2021

Понад половина українців не планують відпустку цього року - дослідження

2 хв читати
Понад половина українців не планують відпустку цього року - дослідження

Більше ніж половина українців не планують відпустку цього року, а з тих, хто має намір відпочивати, 53% проведуть відпустку в Україні, повідомила прес-служба Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) України з посиланням на дослідження компанії "Оперативна соціологія".

За його даними, планування відпустки великою мірою залежить від добробуту населення: українці з високим рівнем доходів мають намір більше відпочивати, а також частіше розглядають Україну як туристично привабливу країну.

"Важливою інформацією стало те, що велика частина нашого населення з вищими доходами обирає відпочинок у власній країні та вважає Україну туристично привабливою. І це попри всі нюанси з туристичними послугами й інфраструктурою", - наводяться в повідомленні слова глава ДАРТ Мар'яни Олеськів.

За даними дослідження, 53% респондентів планують провести відпустку в Україні й лише кожен десятий - за кордоном. Серед тих, хто планує відпочивати в Україні, близько 45% хотіли би провести відпустку за межами своєї області, інші мають намір подорожувати в межах області або залишитися вдома.

Водночас 42,2% респондентів рідко або взагалі не подорожують країною, при цьому цей показник вищий серед населення віком 60 років і більше (40%).

"Одним із завдань, і про це йдеться в указі президента, є впровадження пільгових програм для пенсіонерів, щоб вони також мали можливість подорожувати, як їхні ровесники з західноєвропейських країн", - зазначила Олеськів.

Згідно зі статданими, майже 30% опитаних українців планують провести наступну відпустку на пляжі, тоді як 20,1% відвідають родичів або друзів, 13,5% вирушать на відпочинок з оздоровчою метою, 10,6% оберуть гори, похід, сплав річкою. Близько 5% респондентів поїдуть на канікули, на культурні заходи, займуться екотуризмом.

"Такі дослідження дозволяють більш чітко розуміти поточний стан у галузі. Керуючись припущеннями, неможливо обрати потрібний вектор для розвитку. Завдяки статистиці ми можемо побачити прогалини та сильні сторони галузі. Це основа, яка стане обов’язковою для стратегії з піднесення внутрішнього туризму", - наголосив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА