18:19 01.06.2021

Венедіктова: Ми вимагатимемо створення структури слідчих-ювеналів

1 хв читати
Венедіктова: Ми вимагатимемо створення структури слідчих-ювеналів

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує на необхідності скоординованої превентивної роботи правоохоронних і державних органів щодо захисту прав дітей.

"Перше, чого ми вимагатимемо від інших правоохоронних органів, - створювати (структуру - ІФ) спеціалізованих слідчих-ювеналів", - сказала Венедіктова журналістам у вівторок у Києві після координаційної наради, присвяченої захисту прав дітей.

За її словами, це будуть люди, які супроводжуватимуть усі напрями діяльності правоохоронців, що стосуються захисту прав дітей.

"Ми не можемо дозволити нівечити дітей. У нас 8 млн маленьких громадян України, і наше завдання - ресоціалізувати дітей, які іноді не розуміють, що вони реально скоюють кримінальні злочини", - наголосила генпрокурор.

При цьому вона зазначила, що правоохоронці працюють не лише з дітьми, котрі скоїли злочини, а і з дітьми, які постраждали від злочинів.

"Це найстрашніше. Від волаючих випадків "волосся стає дибки", але це вже не історія прокуратури. Ми будемо говоримо, що превенція - це обов'язково, й усі органи державної влади мають спрямовувати свою роботу на превенцію в цьому плані", - підсумувала генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА