08:14 02.06.2021

Тихановську запросили виступити в Сенаті США

2 хв читати
Тихановську запросили виступити в Сенаті США

Американські сенатори Джин Шахін, Кріс Мерфі і Роб Портман зустрілися у Вільнюсі з екс-кандидатом у президенти Білорусі Світланою Тихановською і запросили її до Вашингтона, щоб виступити в Сенаті, повідомляє Telegram-канал Тихановської у вівторок.

"Сенатори запросили Світлану Тихановську відвідати Вашингтон і виступити в комітеті із закордонних справ у Сенаті США в червні (...). Тихановська наголосила на важливості зустрічі Байдена з Путіним і запропонувала підготувати позицію від білоруських демократичних сил до цієї зустрічі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зустріч проходила в вільнюському аеропорту. Тихановська подякувала сенаторам за схвалення Belarus Democracy Act, який містить підтримку незалежних ЗМІ і громадянського суспільства. Вона обговорила з сенаторами атаки на білоруські незалежні медіа - Hrodna.life, TUT.by, "Белсат" і незалежних журналістів, запропонувала підтримати білоруську службу "Радіо Свобода" і запустити білоруську редакцію "Голосу Америки".

"Сенатор Шахін зазначила, що в питанні Білорусі Республіканська і Демократична партії мають спільну позицію і будуть підтримувати білорусів. Роб Портман сказав, що час заяв минув і настав час рішучих дій, тому США готові до секторальних санкцій, щоб зупинити беззаконня і свавілля режиму", - повідомили в офісі Тихановської.

У Білорусі після 9 серпня 2020 почалися масові акції протесту проти підсумків президентських виборів, переможцем яких оголосили Олександра Лукашенка, якого ЄС, США не визнають законно обраним, який займає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. Останнім часом акції практично припинилися, вони носять епізодичний і локальний характер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА