09:43 02.06.2021

Правоохоронці повідомили про підозру в привласненні 750 тис. грн чиновникові одного з підрозділів "УЗ"

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру в привласненні 750 тис. грн чиновникові одного з підрозділів "УЗ"

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру службовцю відокремленого підрозділу АТ "Укрзалізниця" у привласненні 750 тис. грн державних коштів, виділених на ремонт і облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі станції "Київ-Пасажирський".

Як повідомляє прес-служба Нацполіції в середу, фігурантові загрожує до 12 років позбавлення волі.

"Поліцейські встановили, що чиновник одного зі структурних підрозділів Південно-Західної залізниці АТ "Укрзалізниця" з метою заволодіння державними коштами склав відповідні документи щодо виконання будівельних робіт у приміському вокзалі ст. "Київ-Пасажирський" із підприємством з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Ці документи стали підставою для перерахування підрозділом "Укрзалізниці" 750 тис. грн на рахунок фіктивного підприємства. Крім того, фігурант "достовірно знав, що ремонт у зонах очікування для пасажирів ця фірма не виконуватиме".

"Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України під оперативним супроводом співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства та держави Нацполіції повідомили про підозру посадовцю в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За незаконні угоди зловмисникові загрожує до 12 років позбавлення волі", - повідомляють у поліції.

Правоохоронці вживають заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності всіх причетних до зазначеної діяльності фігурантів.

Як повідомлялося, в лютому співробітники поліції викрили протиправну діяльність службовців одного зі структурних підрозділів Південно-Західної залізниці АТ "Укрзалізниця" у привласненні державних коштів, що виділяються на ремонт і облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА